София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

12 души загинаха при стрелба в САЩ

Недоволен общински служител застреля 11 свои колеги

пропускане
5 годиниКрими 3 Боряна Райчева

Масово убийство на 12 души шокира курортен град в Съединените щати. Дългогодишен общински служител от Вирджиния бийч уби и рани много свои колеги. Ядосан на службата си, мъжът открил огън в общински център в града.

Извършителят застрелял първата си жертва на паркинг в центъра на града, след което влязъл в сграда на общината и започнал да стреля по служителите, които били на работните си места.

"Чувахме изстрели и виковете на полицията "Залегни, залегни!". Просто се страхуваш дали ще дойде при теб. Накрая чухме как дойдоха полицейските кучета.", казва свидетелка на стрелбата.

Четирима полицаи първи се отзовали на сигнала за стрелба и влезли в общинската сграда, за да спрат убиеца. Те започнали престрелка с него, която продължила известно време. Накрая мъжът бил застрелян от служителите. Директорът на местната полиция обяви, че намесата на неговите подчинени е спасила живота на много хора, защото убиецът не е имал намерение да спира, а в сградата е имало още служители.

"Това е най-опустошителния ден в историята на Вирджиния бийч. Жертвите са наши приятели, колеги и познати", заяви кметът на Вирджиния бийч Боби Дайър.

Полицията все още не е оповестила самоличността на убиеца. Местни медии пишат, че извършител е 40-годишният ДиУейн Крадък. Той бил общински служител от години, а напоследък купил няколко огнестрелни оръжия. ФБР обяви, че се включва в разследването на причините за масовото убийство.