София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

12-годишен стана най-младия татко в Индия

Майката на бебето е 17-годишната му братовчедка

7 годиниЛюбопитно 3 Боряна Райчева

12-годишен индиец от щата Керала стана най-младия татко в страната, съобщава изданието „Indian Express“.

Детето на невръстния младеж е родено още през ноември 2016 година в град Кочи. Тогава 17-годишната майка заявила, че именно той е бащата. Представителят на полицията С. Джайакришнан съобщи, че ДНК анализът на детето и младежа, потвърждава бащинството.

На базата на оплакване от момичето, подрастващият бил задържан миналата година от полицията по подозрение за изнасилване в рамките на закона за защита на децата за престъпления от сексуален характер, но по-късно бил пуснат под гаранция. Делото ще се гледа от комисията по наказателно производство.

Подробности за самоличността на младите родители не се предоставя, в съответствие с местното законодателство. Известно е само, че те са братовчеди и живеят в съседство.

През 2013 година жител на Нова Зеландия стана баща на 11 години. През последните години станаха известни няколко случая на бащи под 12-годишна възраст в различни страни по света, в това число и Русия.