София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

13 убити при стрелбата в Калифорния

Сред загиналите е и стрелецът

5 годиниИнциденти 2 Боряна Райчева

13 души са загинали при стрелбата в Калифорния. Сред жертвите е и заместник-шериф, който трябвало да се пенсионира следващата година, съобщава CNN. Стрелецът също е мъртъв.

„Това беше ужасяваща сцена, на всякъде имаше кръв“, каза шерифът на окръг Вентура Джеф Дийн. Много хора са пострадали в различна степен. Броят им обаче не е известен, тъй като не всички са потърсили лекарска помощ.

Припомняме, че мъж откри стрелба в сряда вечерта, в заведението „Бордърлайн Бар енд Грил“ в Таузънд Оукс, на 60 км западно от Лос Анджелис. Нападението е станало по време на колежанска кънтри вечер в бара.

Когато въоръженият мъж е влязъл в танцовата зала десетки ужасени хора са започнали да скачат зад бара и да лягат по земята. Няколко души са счупили прозорците и са помогнали на десетки да избягат.

Очевидци разказали пред телевизия Ей Би Си Нюз, че мъж открил огън с пушка, след което хвърлил димни гранати и продължил да стреля.

"Този човек просто излезе от нищото, държеше пистолет и започна да стреля хора в Хилс Оукс, Калифорния. Шокиращото е, че по принцип това е наистина безопасна зона", посочва свидетел.

Все още не е ясно как е умрял стрелецът, а властите не знаят и името му, както и какъв е бил мотивът за нападението.

Барът, който включва голяма танцова зала със сцена и зала с басейн, заедно с няколко по-малки зони за ядене и пиене, е популярен терен за студенти от близкия Калифорнийски университет, които се радват на кънтри музика.

Град Таузънт Оукс е класиран като четвъртият най-безопасен град в страната, според данни на ФБР за престъпността.

Американският президент Доналд Тръмп коментира в Twitter, че е бил "подробно информиран за ужаснато трагедия". Той похвали правоприлагащите органи, отбелязвайки: "Великата храброст показана от полицията" и каза: "Бог да благослови всички жертви и семейства на загиналите".