София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

14-годишен нахлу с кола в пешеходния център на Русе

Тийнейджърът взел тайно колата на майка си

пропускане
5 годиниКрими 1 Боряна Райчева

14-годишно момче от Кубрат взело колата на майка си, шофирало до Русе и преминало през централния площад на града в опит да се скрие от полицията.
Действието се развива в нощта между сряда и четвъртък. Около 2:00 часа полицаите забелязали, че автомобил с разградска регистрация без включени светлини се движи из града. Подали сигнал към водача да спре, но той продължил без да се съобрази и даже увеличил скоростта. В бягството си непълнолетният навлязал в малките улички, които водят до централния площад „Свобода“ и успял да се скрие.
Униформените направили справка с камерите в общината и установили, че колата е преминала през стълбите и сухия фонтан пред сградата на операта. Впоследствие е продължила движението си по целия градски площад, докато не е излязла от видеонаблюдението. Русенската полиция, с помощта на колегите си от Кубрат, установили собствеността на автомобила.
Родителите на момчето изобщо не разбрали, че синът им е взел колата. „Родителите се прибират по-късно вечерта, оставят ключовете в дома си и може би тогава детето ги използва,възползвало се е, вземало ги е и е пообиколил региона с цел разходка и по този начин е стигнало до Русе”, обясни директорът на Първо РУП – Русе.
14-годишният се е прибрал у дома без никой да разбере за случилото се. Момчето не е задържано, но е образувана преписка за хулиганство.