София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

14-годишно момиче е в кома след катастрофата във Варна

Животът на другите двама ранени е извън опасност

4 годиниИнциденти 17 Боряна Райчева

Трима души са настанени в многопрофилната болница "Света Анна" във Варна, след като тази сутрин към 7:40 ч. лек автомобил се вряза в автобусна спирка „Тракия“ на бул. "Владислав Варненчик" в морската ни столица.
Колата, която пътувала от центъра към западните квартали на града, се отклонила от пътното платно и помела чакащите на спирката срещу сградата на Районния съд хора. Инцидентът се е случил около 7.40 часа, на метри от близкото училище.
Най-тежко е пострадало 14-годишно момиче, което е в кома, с опасност за живота и е в реанимация. Д-р Валентин Власаков - ръководител на отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение съобщи, че детето е с тежка черепно-мозъчна травма, травма на гръдния кош и на крайниците. Той не се ангажира с прогноза
Другият ранен е 28-годишен мъж. Той също е в интензивното отделение с два счупени крака и травма на лицевия череп, но е в съзнание и без опасност за живота. Предстои му операция на крайниците.
Третата жертва е тийнейджърка, която е със счупвания и е настанена в клиниката по ортопедия.