София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

„Веднъж хлапе – завинаги хлапе“: 15 години ДАР „Хлапета“

Малките таланти поканиха ТВ Евроком на своя празник

8 годиниКултура 4 Боряна Райчева

„Веднъж хлапе – завинаги хлапе“. Това е мотото на детска актьорска работилничка „Хлапета“, която тази година отбелязва 15 години от своето създаване. Създадена през 2001 година, ДАР „Хлапета“ постепенно се превръща в център на таланта. Деца от 4 до 18 години се събират, за да сътворят чрез изкуството един много по-красив и смислен свят.

В навечерието на своя рожден ден, „Хлапета“ ни поканиха да се присъединим към трескавата подготовка на празника. Разбира се, както му приляга, малките таланти отпразнуваха събитието на сцената на театър „Сълза и смях“. На входа ни посреща Ганди, която ни говори съвсем тихо, за да не пречи на театралния процес. Ганета Атанасова не е просто творчески ръководител, тя е нещо по-различно и в това се убеждава всеки, който прекара повече от 3 минути около нея. Тя е извор на енергия и оптимизъм, а репетициите с нея са истинско духовно преживяване. 

Актьорите от ДАР „Хлапета“ участват в над 70 игрални филми от българското и световното кино и сериали. Имената им се свързват със заглавия като „Непобедимите“, „Спартак“, „Под прикритие“, „Столичани в повече“, а гласчетата им озвучават дублажите на „Цар Лъв“, „Търсенето на Немо“, „Хари Потър“ и безброй други ленти. Пожелаваме успех на малките таланти, защото днес те ни донесоха добрата новина. А тя е, че децата на България са талантливи. И май има бъдеще за нашата страна.