Гледай
на живо

15-годишен заловен заради опит за терористичен акт

Задържан при съвместна операция на МВР, ДАНС и прокуратурата

15-годишен заловен заради опит за терористичен акт 15-годишен ученик е планирал да извърши терористичен акт в Пловдив. Радикализираният младеж от Пловд... thumbnail text

15-годишен ученик е планирал да извърши терористичен акт в Пловдив. Радикализираният младеж от Пловдив е бил задържан при съвместна операция на МВР, ДАНС и прокуратурата преди два дни.

Предполага се, че ученикът е възнамерявал да извърши терористичен акт в Пловдив, тъй като при обиските са открити различни компоненти на несглобена бомба.

15-годишният тийнейджър е смятал да взриви самоделна бомба в последния учебен ден. По непотвърдена информация самоделното устройство е изработено от самия него. Съдържало е запалими вещества и осколки, а целта е била да има възможно най-много поражения.

При обиските са открити различни компоненти на несглобена бомба. Младежът е прихванат от службите и арестуван още в четвъртък.

Младежът вече е освободен като мярката, с която момчето е пуснато още вчера, е "надзор на член на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни ". Казано по-просто, трябва да бъде наглеждан от известната някога като детска педагогическа стая.

Pоради неизвестни причини младежът се поддал на ислямско радикализиране в последно време. Не е ясно какво точно е възнамерявал да извърши той.

Разследването по случая продължава. Ще се работи и по версиите за съучастници на младото момче.