София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

15-ГОДИШНОТО МОМИЧЕ ОТ ПЕРНИК – НАРЪГАНО ОТ СИЛНА ОБИЧ

РАДОСЛАВ КОЛЕВ Е БИЛ В НЕТРЕЗВО СЪСТОЯНИЕ КОГАТО НАРЪГАЛ ЗОРНИЦА

8 годиниКрими 1 Боряна Райчева

15-годишното момиче от Перник – Зорница Спасова, която беше наръгана от приятеля си 13 пъти с нож на автобусна спирка, го е търсила и се е интересувала от него.
Това заяви адвокатът на обвиняемия Радослав Колев днес в съда.
Защитникът на Колев заяви, че няма доказателства затова, че Радослав умишлено е наръгал Зорница. По негови думи действията му са продиктувани от временна невменяемост или нетрезво състояние. Адвокатът се мотивира и с факта, че все още няма експертиза, която да доказва преднамерен акт на клиента му. Също от защитата стана ясно,ч е освен нож, Колев е носил със себе си и бокс. Причината - средство за самозащита.

В съдебната зала Радослав поиска налагане на по-лека мярка и заяви, че съжалява за стореното.
Извън залата той мотивира действията си със силната обич,която е изпитвал към Зорница. По негови думи, той не е искал да я убива, а е извършил деянието от ревност.

Съдът определи жалбата за налагане на по-лека мярка на Колев, за неоснователна, и го остави в ареста с мотива, че той може да извърши ново престъпление ако бъде освободен. Обвиняемият е с досие за въоръжен грабеж с пистолет. Решението на САС е окончателно.