София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

1581 кандидат-студенти се явиха на изпит в СУ

В 9 часа започна изпитът по български език и литература

6 годиниОбразование 11 Боряна Райчева

Днес в Софийския университет „Св. Климент Охридиски“ се провежда кандидатстудентският изпит по български език и литература. Това е втората изпитна сесия за Алма матер за учебната 2018/2019 г.

Начало на изпита бе дадено в 9.00 часа в аудитория 224 в Ректората СУ

1581 кандидат-студенти пишат по тестови вариант № 2 и темата на есето - "По-добре да те мразят за това, което си, отколкото да те обичат за това, което не си" (Андре Жид).

Заместник-ректорът на Софийския университет проф. Ренета Божанкова приветства с "Добре дошли" кандидат-студентите и изрази увереността си в добрата им подготовка. Тя им пожела успех и да работят спокойно и съсредоточено, за да представят своите знания.

Деканът на Факултета по славянски филологии доц. Бойко Пенчев също пожела успех на кандидатите и ги призова да вярват в себе си. Той ги увери, че задачите и есето са направени така, че да могат да разгърнат своите възможности и им пожела наесен да бъдат студенти в избраните от тях специалности.