София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

17-годишна ученичка почина внезапно в училище

Трагедията е станала в столичния квартал „Люлин“

6 годиниИнциденти 15 Боряна Райчева

17-годишна ученичка е починала внезапно снощи в училището си. Трагедията се е случила в двора на 96-о СУ „Лев Н. Толстой“ в столичния ж.к. „Люлин“ вчера около 19.30 часа, когато момичето се почувствало зле и припаднало. Ученичката седяла на пейка в двора с приятели, които се опитали да й окажат първа помощ и се обадили междувременно на телефон 112.

Охранителят на училището Димитър Василев разказа пред бТВ, че е видял кака момичето умира в ръцете на майка си, която е пристигнала преди линейката.

Спешната помощ пристигнала 11 минути след повикването, но лекарите само констатирали смъртта на момичето.

"В 20:09 часа получаваме сигнал за припаднало 17-годишно момиче в 96-о училище в "Люлин".  В 20:20 колата ни е била на мястото на инцидента, на 11-та минута сме били там, лекарите ни са взели разстоянието от централата на "Бърза помощ" на "Сточна гара" до "Люлин" с максимална скорост, екипът ни е реагирал веднага на обаждането.

За съжаление при пристигане на място, е установено, че момичето е намерено починало на двора. Веднага нашият екип се е свързал с координатор по централа, за да повика полиция. Напълно разбираме, че при такъв злощастен инцидент понякога и минутата изглежда час, разбирам цялото притеснение и на родителите, и на съучениците, защото това изключително тежка трагедия. Със съчувствие и прискърбие говорим за това, но в случая нашият екип не е могъл да направи нищо", обяви говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.

Засега причината за смъртта на е неясна.

Малко след 21 ч. лекарите са повикани отново заради тежка нервна криза на майката, добави говорителката. Екипът пристига за 12 минути.

Между лекарския екип и приятелите на момичето възникнал конфликт. Според учениците, линейката се забавила и това довело до смъртта на приятелката им. Линейката била посрещната с ритници. Наложило се и пристигането на полицейски патрул.

От Спешна помощ отхвърлиха обвиненията за бавна реакция.

„17-годишното момиче, което почина в двора на столично училище в понеделник вечер след припадък, е колабирало около час преди приятелите й да повикат линейка. Това каза пред Нова телевизия  говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.

Днес се очакват повече подробности по случая.