София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

182 снегопочистващи машини почистват София

Столична община призовава гражданите да използват градския транспорт

6 годиниОбщество 5 Боряна Райчева

Екипите, ангажирани с почистването на София от снега продължават своята работа. В момента на терен работят 182 снегопочистващи машини, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Извършва се бутане на снежни маси и разпръскване на смеси на улици, по които се движи градският транспорт и основни улици в кварталите на София.

В районите „Нови Искър“, „Панчарево“ и „Слатина“ е започнало и почистването на част от вътрешно-кварталните улици. Продължава и почистването на подходите към подлезите и спирките. През днешния ден остават затворена „Синя“ и „Зелена“ зони за паркиране.

Поради навявания и опасност от лавини остават затворени за движение пътищата в природен парк „Витоша“- „ Драгалевци- Алеко“ и „Бояна- Златни мостове“.

Движението в столицата е затруднено.

Поради авария по линията на трамваи 20 и 22 има нарушения в графика на превозните средства. Затруднено и е движението на автобус 29 и 30 до с. Балша. Временно е скъсен маршрутът на 65 линия, като автобусите не стигат до квартал „Манастирски ливади“ и обръщат на колелото в „Гоце Делчев“.

Призоваваме гражданите при придвижването си в града да ползват градския транспорт. Шофьорите да излизат на пътя с личните си автомобили само при необходимост, както и и да шофират със съобразена с тежките зимни условия скорост.