София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ВЪОРЪЖЕН С ПИСТОЛЕТ НАХЛУ В ХОЛАНДСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ

Полицията арестува авантюриста на живо в ефир

9 годиниКрими 2 Боряна Райчева

Действието, като от холивудски екшън, се разигра за секунди в студиото на холандската телевизия НОС и спря за около час излъчването на програмата й. След възстановяването на ефира, телевизионният канал излъчи запис, на който млад костюмиран мъж държи пистолет. Броени секунди след това той е арестуван , а отнетото му оръжие се оказва детска играчка.
На заснетото видео полицай се обръща към въоръжения с думите „Хвърли оръжието! Хвърли го! Падни на колене. Бавно легни по корем! Не прави резки движения, в противен случай ще стрелям! До командването: ситуацията е под контрол, заподозреният е арестуван!“. .
По време на инцидента служителите на телевизията са евакуирани. Според информация на един от репортерите, разговарял с нападетеля той се е индентифицирал с „хакерска групировка“.
За момента официално потвърждение за мотивите на въоръжения мъж няма. Полицията съобщава единствено, че нападателят е на 19 години и е разпитван.