София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

1 октомври – международен ден на възрастните хора

БАП организира честване на празника в зала 3 на НДК

8 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

1 октомври е международният ден на възрастните хора. По този повод на 28 септември Българска асоциация на пенсионерите (БАП) и Националният университет „Трета възраст“ организираха тържествено честване на празника в зала 3 на НДК.

Празникът започна с поздравления и поздравителни адреси от депутати и политици. Гост на празника беше и омбудсманът на България Мая Манолова.

Според Манолова най-лесният път за осъвременяване на пенсиите и подобряване на живота на възрастните хора е като се ограничи корупцията. Тя заяви, че трябва да има ефективни средства за борба срещу лошите практики и срещу източването на публични пари. По нейни думи по този начин ще се освободи ресурс, който може да се използва както за възрастните, така и за младите хора.


На честването, организирано от БАП за четвърта поредна година, гостите се насладиха на богата музикална програма с естрадни и фолклорни изпълнения.