София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

19 загинали при катастрофа в Русия

Пътнически автобус падна от мост в замръзнала река в Сибир

пропускане
4 годиниИнциденти 2 Боряна Райчева

Най-малко 19 души загинаха при тежка катастрофа в Русия. При инцидента пътнически автобус, превозващ общо 40 души,  се преобръща и пада от мост а замръзнала река в Сибир. Ранени са 21 души, които са настанени в местни болници.
 
Катастрофата е станала заради спукана гума на превозното средство. Водачът на автобуса разказва, че е загубил контрол над превозното средство, вследствие на което то паднало  в река Куенга в сибирския Забайкалски регион. Властите в Русия съобщават, че рейсът е пътувал от Сретенск за Чита, когато излязъл от пътя и паднал върху замръзналата река. 
 
По случая тече разследване, като се проверява дали не са били направени нарушения на правилата за безопасност на движението.
 
Припомняме, че този тип  инцидентите в Русия не са рядко явление. Обикновено те се дължат на злоупотреба на водачите с алкохол, както и на лошото състояние на пътищата. Броят на смъртните случаи в страната възлиза на около 20 000 души годишно.