София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

22-месечно момиченце издъхна в гореща кола в Ню Джърси

Все още се издирва извършителят

пропускане
5 годиниКрими 1 Боряна Райчева

22-месечно бебе загина, след като беше намерено без видими признаци на живот в кола в Ню Джърси. Превозното средство се е намирало в близост до жп гара в Ню Джърси.

В 3.38 ч. в петък е получен сигнал на 911, който е докладвал за забравено дете във ван, става ясно от прессъобщение на местната прокуратура. Полицията пристигнала веднага на мястото и намерила безжизненото тяло на момиченцето.

Единият прозорец на автомобила е бил счупен.

Бебето е било обявено за мъртво в 3.54 ч. Разследването продължава и в момента, като все още не са привлечени обвиняеми по случая.

Сърдечен удар убива средно по 38 деца на година в САЩ, според данни на Американския съвет по национална сигурност. Става дума за случаи, при които децата са били забравени в дадено превозно средство, заключили са се сами без да искат или в минимален брой случаи става дума за целенасочено изоставяне на дете само.