Гледай
на живо

2400 души са потърсили помощ в "Пирогов" по празниците

720 от тях са деца

2400 души са потърсили помощ в "Пирогов" по празниците 2400 души са потърсили помощ по празниците заради различни проблеми в Института за спешна медицинска... thumbnail text

2400 души са потърсили помощ по празниците заради различни проблеми в Института за спешна медицинска помощ "Н.И.Пирогов", каза пред Би Ти Ви неговият директор - проф. Асен Балтов. 

От тях 200 са останали на лечение в болничното заведение, уточни той.

"Имаше много случаи на обостряне и възпаления на стомах и черва заради различни храни, натоварени бяха кабинетът по травматология и хирургичният кабинет, приехме моторист с много тежка травма, сега е началото на мотосезона... 12 пациенти бяха с инсулт, доста хора - с кардиологични проблеми и инфаркти на миокарда", съобщи шефът на "Пирогов".

По думите му тази година през "Пирогов" са минали повече пациенти от миналата.

Забелязвал се и "бум" в прегледите и приема на деца.

"Тези дни минаха на преглед 700 деца, 70 от тях бяха оставени на лечение", уточни Асен Балтов. 

Децаета, допълни той, имали същите проблеми като възрастните, но при тях са били "по-чести случаите на травматизъм, закото при това хубаво време са играли навън". 

Увеличеният брой на деца пациенти според него се дължал на проблема с детската болница в София. 

"При нас се отвори спешен педиатричен кабинет и на денонощие пред него минават по 80-100 малки пациенти", каза директорът на "Пирогов". 

Той уточни, че тази година не е имало случаи на алкохолни отравяния, само двама души от потърсилите помощ са били с по-сериозни проблеми, дължащи се на алкохол.