София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

26 ГОДИНИ ПО-КЪСНО: БУДНА КОМА ИЛИ КЛИНИЧНА СМЪРТ ЗА БЪЛГАРИТЕ

ОТКРОВЕНА РАВНОСМЕТКА ЗА ИЗМИНАЛИТЕ 26 ГОДИНИ ПРЕХОД, БЕЗ НОСТАЛГИЯ ИЛИ РЕВАНШИЗЪМ ОТ ПЛАМЕН ПАСКОВ

8 годиниПолитика 28 Боряна Райчева

Не, това не е носталгия, нито реваншизъм. Равносметка е. Много добре съзнавам, че това време “на Бай Тошо” не може да се върне. Но все пак...

1989-1990 беше време на искрена, неподправена еуфория за огромната част от българите в България. Пиянството на един народ. “Времето е наше”, “45 години стигат”, “Комунизмът си отива”, та чак до “Искам да съм негър, [aма] в щата Алабама”.

Хората наистина повярваха в тази обещана хубава мечта. Повярваха лесно, безкритично, наивно. Бих казал даже - всеядно. Повярваха, защото системата скърцаше, и от 1985-1989 беше направено всичко, за да бъде разклатено доверието в нея. Също така беше направено всичко, чрез това, което днес наричаме реклама, и PR (Public relations), а всъщност това бяха полит-технологии, за да възненавидим, и за да намразим държавата, държавния строй, държавниците си, и, в крайна сметка - даже и Родината си. И понеже бившите държавници, особено от 1962 година насам, правеха всичко възможно, за да вървим напред, и от година на година да живеем по-добре, ние ги намразихме, защото от 1985 до 1990 скоростта на това движение в тази посока стана по-бавна. Като наивни малки деца решихме, че тези новите законодатели, новите управляващи, новите съветници на управляващите ще ни управляват по-добре, че ще заживеем по-хубаво, по-сигурно, по-богато. Че ще направим тази красива крачка към красивото и светло капиталистическо бъдеще, “капитализъм с човешко лице”. Говореха ни, и ние повтаряхме, че истинският социализъм, всъщност почти комунизъм бил вече построен в Швеция, в Швейцария, във Франция. а в САЩ направо отвъд хоризонта - Законодателят, Ледоразбивачът, Гарантът на Земята, Цвилизацията на лелеяното бъдеще.

Мисля, че трябва да послушаме моя приятел Петър Патриков, и честно да си признаем, и предложим 10 ноември за Ден, празник на наивниците.

Бедите, мъката, разочарованията, разрухата, грабежа, прокуждането, престъпността от всякакъв характер и във всякакви размери този махмурлия нашенец си обяснява с няколко клишета, които не само се изливат ежедневно, ежегодно, с десетилетията от СМРАД-овете, ами даже се опитват да се напъхат в злощастните учебници по история. Краткият списък:

  • комунистите са виновни за всичко. Има даже и такъв всеобясняващ клип в ютуб.
  • ДС (което е пак комунистите според обвинителите) са виновни за всичко;
  • циганите (циганската престъпност) са виновни за всичко;
  • Партии: БСП/ДПС/СДС/НДСВ/ГЕРБ (и най-паче лидерите им) са виновни за всичко;
  • Нихилизъм: ние като народ сме си скапаняци, и сами сме си виновни за всичко. Ерго, трябват ни външни управници, сами не ставаме. Тъпи сме си, и това е. Тъмни балкански субекти.

От сутрин до вечер по бившите СМИ, превърнали се неусетно в СМРАД* излизат едни и същи тъмносини и яркожълти персонажи, (с американско флагче в душата, и с доларови знакчета $ в очите, вместо зеници), и обясняват на народа, докато го превърнат в people. Че всъщност това е бил един комунистически дворцов преврат. Че комунистите сами са го направили, защото са решили да капитализират политическата си власт в икономическа. Че всъщност всичко това е един зловещ (разбира се, комунистически) заговор за ограбването и унищожението на народа, пряко продължение на ужасния 45-годишен комунистически сатанизъм. Че колкото и да ви лъжат, че е демокрация, всъщност това е операция под прикритие на комунистите. Че докато не бъдат унищожени те, децата на комунистите, внуците, приятелите, и всеки, и всичко с каквито и да е комунистическа мисъл в главата, няма да се оправим. Че грабежа и унищожението на предприятията е само по 2 причини:

  • [без]родните ДС-агенти, управлявани от трижди проклетите комунисти, под мрачното и злокобно влияние на далечния, студен, потънал в сняг и мъгли, но като правило зловещ за България, и всичко българско руски Кремъл. Казваме ли Кремъл, говорим за Абсолютното Зло. За Империята на Злото.
  • недостатъчно демокрация, която тъпите българи просто не могат да си построят като хората. Не могат на едни избори да си изберат нормално правилните, можещите, знаещите, умните, красивите, и интелигентните.

Това е либералната, правоверна, атлантическа, демонократична, единствено вярна версия. Аксиомата. Тази версия има стотици, хиляди варианти, но тези опорни точки винаги са дебело подчертани. Никога не са забравени. Предават се по наследство от телевизия на телевизия, от аналитик на аналитик, от главен редактор на редактор, от редактор на автори, от продуценти на водещи, от посланик на посланик. Като щафета, която не бива да бъде изпусната на земята. Нямаш право да забравиш “Предай напред!”. Тя е като скрижали. Замества напълно 10-те божи заповеди.

Всъщност, тази версия има само един голям недостатък: тя лъже. Крие истината. Главната истина. Говори нарочно с полуистини, с фрагменти от истината, но никога не казва, не показва цялата истината. Безумието, и даже тъпоумието на тази версия се замества с количество, и с интензивност: това се лее от всички телевизии, от всички вестници, от почти всички списания, и от повечето радиа денонощно. Година след година, с десетилетия. До степен да почнеш наистина да се питаш - това, което все още помня преди 1989, така ли беше, или аз просто не съм знаел - в какво ужасно време, ужасно място, ужасна държава, и сред ужасни хора съм живял? Държава без “детско правосъдие”, “джендърна политика”, “права на малцинствата”, “гей-паради”, без наркотици, без “по-малко държава”, без “Пазарът като върховен регулатор”, “Свободата” като някаква абсолютна, но за сметка на това напълно безформена, и безцветна ценност. Свободата да бъдеш всякакъв, в това число и престъпник, убиец, мерзавец, отцеругател, майцепродавец, предател...защо не и канибал?

Добре, повтарям, фрагменти от либералната концепция за същността витиеватото “прехода” са верни. Но само фрагменти. Като грижливо, нарочно са сменени местата на причина и следствие, на подлог, и сказуемо в изречението на “прехода”. Старателно са премълчани движещите сили, целите, авторите, заменени са със следствията, или с местни особености.

Накратко, тяхната теза е, че комунистическия режим решил да си покаже зъбите, и да захвърли маскировъчната пелерина на социална държава, и да скочи презглава в дивия капитализъм, като ограби, прокуди, и смачка остатъчното българско население в страната. Понеже всички социалисти са всъщност комунисти, най-гадните злождеи на Земята. Това е още една аксиома. Че ДС агентите и комунистите са създали мутрите, престъпността, наркотиците, дивата прихватизация, и изобщо цялата демонократична “красота”, на която се любуваме 2.6 десетилетия вече. Ей ги - те са движещите сили! Те са авторите !Даже тези от тях, които се пребоядисаха на демонократи, като Иван Костов, и всички останали управляващи, са с комунистическо минало! Като им потъркаш прясната синя боичка, и отдолу все тъмночервено излиза!

Тази теза обаче не обяснява доста важни, и твърде очевидни неща, като например:

  1. Защо ни напъхаха в НАТО? За целите на дивия капиталистически грабеж това изобщо не беше необходимо.
  2. Защо беше унищожена не само армията, ами и целия военно-промишлен комплекс? За целите на мутро-комунистите, или капитализацията на политическата им власт това също не беше необходимо. Напротив - той можеше да им донесе огромни приходи.
  3. Защо беше нужно нахлуването на сектите, и на чуждите религии в страната? За целите капитализираните комунисти БПЦ си беше съвсем ок. Даже и главното мюфтийство не беше нужно.
  4. Защо беше нужно да се откажем от всичко руско (не само в армията), и най-вече - от руските пазари?
  5. Защо беше нужно да се разруши системата на образованието? Това не обслужваше идеята за капитализиращите комунисти.
  6. Защо беше нужно да се разруши не само системата на здравеопазването, но и беше унищожен и пенсионния фонд, и другите социални придобивки за населението. Тези пари, тези блага не ги взеха господа-другарите. За целите на най-капитализираните демонократи това съвсем не беше необходимо.
  7. Защо беше нужно да се приватизират предприятията на страната по такъв дивашки, престъпен, и унищожителен за самите предприятия, и работниците там начин? За целите на капитализиращите комунисти беше достатъчно да ги вземат те, а не все чужди инвеститори, които инвестираха главно в корупция, с цел грабеж, и унищожение.
  8. Защо беше нужно да се дадат най-сладките парчета от държавата - естествените монополи - телекомуникации, ЕРП, рафинерията, горивата, търговията на дребно, на “чужди инвеститори”? Отново ако тезата за местния произход на комунистическия преврат беше вярна, и за капитализацията на комунистическата власт, беше много по-логично да си ги оставят за себе си!
  9. Защо престанаха да ходят на поклонение в руското посолство, но направиха пъртина към американското, и построиха цял затворен град за новото посолство на САЩ? Нали идеята беше уж чрез независимост от СССР/Русия местните комунисти да си спечелят народната собственост за себе си, да станат независими? Защо замениха (ако наистина те са го решили това) тогава т.н. “ограничен суверинитет” на СССР с пълната липса, с отрицателния суверинитет, който ни наложи САЩ?
  10. Защо дадоха за безплатно (практически) златните концесии отново на “чуждестранни инвеститори”, които инвестират само в грабеж? Не беше ли по-логично те да си ги вземат, ако тезата на либерал-демонократите беше вярна?
  11. Защо беше нужно да се предаде (даже не и продаде) банковата независимост на страната? Превръщането на БНБ в обменно бюро на МВФ, и валутния борд изобщо не се вписват в идеята за капитализация на народното имущество в ръцете на бившата БКП номенклатура. Това е и безсмислено, и вредно за тях.
  12. Защо беше нужно в страната да се настаняват САЩ бази? За целите на приватизацията на народното стопанство в частни комунистически ръце това е ненужно, и даже вредно - създава напрежение в обществото, което е проблем за всички управляващи.
  13. Защо беше нужно по времето на НДСВ да бъде изнесен банковия златен резерв на България? Ако целият “преход” в България беше само един дворцов комунистически преврат, който имал за цел комунистите да се облажат с икономическа власт, това изобщо не беше необходимо! Дори е недопустимо, ако приемем, че те наистина управляват процесите!
  14. Как стана така, че в толкова на брой безкрайно различни ментално, цивилизационно, технологически, и икономически държави, като България, Румъния, Унгария, Полша, Чехословакия, Югославия, Украйна, ГДР всичкте тези “промени” настъпиха практически едновременно, по един и същи сценарий, в рамките на няколко месеца? Всичките комунистически партии някак си са се наговорили, и всичките са поискали едно и също (капитализация на политическата власт в икономическа), по едно и също време, с едни и същи организационни полит-технологии? Всичко стана ЕДНАКВО, по един и същи сценарий! В различни страни! С различна география, население, език, култура, традиции, всичко им беше различно! А мислите, и процеса на комунистическия преврат, видите ли, станал някак си едновременно? Случайност? В толкова страни?
  15. Защо беше нужно да се бъркат толкова дълбоко, с толкова кални мръсни пръсти в учебниците по история, литература, толкова планомерно, системно, и постоянно през тези 26 години? За целите на капитализацията на комунистическото икономическо наследство беше достатъчно да махнат само политикономията и научния комунизъм от ВУЗ-овете. Защо се цели подмяна и изтриване на знанието на НАШИТЕ литератори, класици, писатели, поети? Защо е нужно да се преиначава до степен на грозна гавра НАШАТА история, за която на повечето 40-50 годишни баби и прадядовци са разказвали живи спомени?
  16. Защо, ако тезата на либерастите-демонократи беше вярна, беше нужно нахлуването на толкова много НПО/ГМО организации, правозащитници, и прочее грантолапачи с будна грантомотивирана “гражданска съвест”? Ако комунистите просто бяха решили да стават капиталисти, това е напълно ненужно, даже вредно!
  17. Защо, ако тезата е вярна, беше нужно унищожението на селското стопанство, на поголовието на животните, селекционирани с векове? За целите на капитализацията беше достатъчно да раздадат акции, да спечелят от зоо-агробизнеса така, както всички други що-годе независими страни в света печелят без проблем. Това унищожение изобщо не се връзва с тезата на капитализирани комунисти, решили да спечелят от прехода от другар към господин.
  18. Защо беше нужно една голяма част от БКП да легнат една спокойна нощ като комунисти, а на следващата сутрин цялото им тогавашно ръководство се събуди “социалисти”, в БСП? За целите на капитализацията такъв “ребрендинг” от БКП към БСП изобщо не беше нужен. Още повече, че тези, които наистина останаха комунисти, не се отрекоха нито от партийното си име, нито от историята, нито от ценностите си, останаха извън голямото плюскане при оглозгването на политическия труп на бившата българска държава?
  19. Защо беше нужно всички големи компании, в това число и медийните, да са изнесени в офшорни зони, под чужда юрисдикция? Ако това беше вътрешен комунистически преврат, заради капитализацията на комунистчиеското народно имущетсво, това е ненужно, и даже опасно, вредно! Няма здрав смисъл!
  20. Защо беше нужно въвеждането на титлата “президент”, една абсолютно не българска, не комунистическа, и далеч не задължително капиталистическа титла? От гледна точка на комунисти-капитализатори това е напълно ненужно.

Въпросите от подобен род могат да продължат безкрайно но със същия резултат - тезата на либерастите-демонократи, поддържана от СМРАД*-овете във всички форми - електронни, бумажни, или радиа, дрънчи на кухо, и издава мощни фалшиви звуци.

Добре, щом 10.11.1989 не е бил нито вътрешнокомунистически дворцов преврат, нито е бил по идея, и авторство на самите комунисти от бившето БКП, то тогава какво всъщност ни се случи и тогава, и в следващите 26 години?

Предлагам ви да погледнете на нещата от малко по-друг ъгъл. Този, който СМРАД* отдавна, и нарочно премълчават (не е от незнание, запомнете!), и в публичното говорене е забранен за произнасяне, и публикуване.

Да погледнем от друга страна на събитията, но за целта задължително излизаме от тясно-българския регионален формат, и поглеждаме на нещата по-отвисоко, глобално. геополитчиески, ако искате.

През 1985 на власт в СССР идва Михаил Сергеевич Горбачов. Човекът идва с ясна цел, и задачи. Лично съм го виждал по телевизията да си казва, че, цитирам: “Моята задача беше да разруша СССР и световната комунистическа система”.

Кой му е поставил тази задача ли?

Ами отговорът на този въпрос има дълга предистория, много интересна, която ще ви представя съвсем накратко. През средата на 1945 година архива на Абвера отива в 3 страни-победителки: САЩ, Великобритания, и СССР. В тази част, която е във Великобритания, откриват, че един от близките кръвни роднини на Михаил Горбачов е сътрудничил на хитлеристите. По онези времена това е дебел черен кръст на каквато и да е политическа кариера за всичките му роднини, в това число и за Миша Горбачов. Той обаче не само е член на КПСС, но и расте в кариерата с необичайна скорост. Цели 12 години агентурата на Великобритания в СССР му разчиства пътя към върховете на властта в СССР. Спестявайка маса интересни подробности и документи, той е избран именно през 1985 година. И цели 6 години след това работи за постигането на крайния резултат. Включва се изкуствения дефицит, прави се реклама и пропаганда на “западния начин на живот” с всички средства, започва да излиза списание “Огонёк”.

Съвсем накратко, същото се случва в България. От една страна - пълни складове, от друга - дефицити, пропаганда, режим на тока, Възродителен процес, създаване на бъдещето народно недоволство по всички направления. С централни указания от “отговорни другари” (или по-скоро - вече национално-безотговорни, ама тури му пепел). Тодор Живков е стар, слаб, а една определена част от БКП върхушката на Политбюро (Луканов, Младенов, Дойнов) вече е завербувана от САЩ и Великобритания. Тази част, която не е завербувана, е принудена с натиск от КГБ агентурата в България, която постепенно започва да работи за ЦРУ. Дори убийството на Николае Чаушеску и жена му: Елена Чаушеску беше съвместна операция на КГБ и ЦРУ агентурите в Букурещ.

Историята как КГБ по времето на Горбачов започва по негово нареждане да си сътрудничи с ЦРУ, и фактически да организира и контролира тези преврати в бившите страни от Варшавския договор, и СИВ, е дълга, интересна, но не е за тази бележка. Освен КГБ в България се включват и другите членове на екипа на “перестройката” (да се чете - “реформатори”), които просто през октомври 1989 в София съобщава на “българските другари”, че цялата търговия със СССР, в това число и енергоносителите, минава в щатски долари. Българската делегация е в шок - дотогава сме търгували с т.н. и наложени именно от СССР “преводни рубли”, нещо като еврото на СИВ. Сега изведнъж не само, че цената става друга (международна), но и се поставя изискването за валути, формирането на запаси от която не сме имали именно по причина на същите тези съветски другари. Щом нямаш валута, а ти трябва, какво правиш? Правилно - започваш да взимаш кредити! И нека заробването на България започне!

В крайна сметка англосаксите (САЩ + Великобритания, Канада, Нова Зеландия, и Австралия) получават без бой, безплатно, целият СССР, и всички европейски соц.страни. Няма никакви икономически, военни, или политически причини за това. Има само едно системно предателство - това на Михаил горбачов, и екипа, създаден около него със съвместни усилия. Не успяват да получат само Северна Корея, Куба (въпреки старанията на Горбачов), и...Китай. На китайския опит за цветна революция на площад Тянанмън в Пекин китайската компартия реагира твърдо, без глезотии, и страната им е спасена. Става първата икономика в света, и световната фабрика. Такава е и до днес. От примката, макар и частично, се отскубва и Белорусия през 1994 година. Идете и вижте и днес - как е там. Аз лично бях няколко пъти. Препоръчвам ви я.

Какво става в България ли?

Ами става стандартното: светът, според англосаксонската карта на победителите, е разпределен на зони, според значението им от геополитическа гледна точка. И също като на онази салфетка на Чърчил си разчертават - къде какво трябва да стане. Ние сме предопределени да бъдем обезлюдени, обезбългарени, унищожени, и поднесени на Турция отново. Турция е представителят на САЩ интересите за региона. Тя трябва да е “силният човек” А силния човек за верността, и важността си получава награда - възстановяване на неоосманска империя. Такава е силовата конструкция на САЩ геополитиката за района.

Какво се пада на България ли?

За да разберете, какво се пада на България, трябва да разберете англосаксонските колониални традиции, и отношението на англосаксите към България. Трябва да разберете - за какво им трябва България, в какъв именно вид.

Накратко за колониалните им традиции: в колониите до края на 18 век е забранено създаването на технологични зони (фабрики, заводи, институти). Под страх от углавно преследване. Всичко това трябва да бъде само на острова! Затова е и твърдото решение за пълна деиндустриализация на България - за унищожението не само на тежкото ни машиностроене, но и на хилядите предприятия на леката промишленост, в това число и преработвателните за хранително-вкусова, и даже шивашка промишленост.

На България, запомнете го, защото това е много важно - се гледа като на военно-победена страна! Затова е и унищожението на армията, военно-промишления ни комплекс, и американските бази у нас, разположени безплатно! Затова е и решението от преди дни турски самолети да “пазят”, разбирай, владеят българското небе. Естествено, за сметка на обруления и оглозган български данъкоплатец. Затова е и решението не само да съкратят социалните съставки на хората под пагон, но и физически да бъдат съкратени. Засега - с не по-малко от 10,000 на първо четене. Методиката е вече приготвена. Ще ги заменят или с цигани, или направо с турски полицаи.

На колониите се гледа като на парче мръвка на кокал, което трябва да бъде оглозгано методично, постепенно, и системно, без да се бърза. По план. Затова е и унищожението на образованието, социалната ни система, здравеопазването. България, както и всяка друга долнопробна колония, трябва да бъде донор, да бъде обложена с данък девширме (кръвен данък), само че по англосаксонски - елегантно, с усмивка, с красиви заглавия, и изрази. Без да го наричаме “данък”. Има си технология за това - “Мека сила” се казва. Туземните българи са заставени да отглеждат децата си за своя сметка, след което пак за своя сметка да ги пращат като готов демографски продукт (те гледат на хората като на продукт, на ресурс затова имат и термин “човешки ресурси”), на 18-23 години, да работи за васалите на англосаксонския господар в ЕС, или направо в Pax Americana. Защо те трябва да си отгледат този “човешки продукт” за сметка на метрополията, като за това си има колонии, които ще им го доставят безплатно?

Това оглозгване на мръвката “България” обяснява хищническото ограбване на природните ни ресурси, нарочното унищожение на предприятията ни (по този начин получават нашите бивши пазари), и приватизирането на естествените монополи за почти безплатно (ако не броим подкупите на моаринетните политически върхушки), грабежа на златния ни резерв, и на златните концесии. Обичайното англосаксонско пиратство..

Идваме и до ДС, и до БСП, не съм забравил, успокойте се. Да, имаше и БСП олигарси, не споря. И това е естествено! Защо е естествено ли? Защото системата на олигархата е задължителен компонент на англосаксонското колониално строителство, и колониалното управление! Защото олигархатът е именно този инструмент, който работи като тръба, смукало, забито в плътта на бившата държава, и на остатъчния народ, чрез който се изсмукват ресурсите от колонията. По тази тръба (която вие припознавате като олигарха Абрамович, Ковачки, или който и да е друг) полепва част от този ресурс, но голямата част от ресурса си заминава към колонизатора, към големия бял господар. Как се подбират, и как работи олигархата съм писал тук: “Как се става олигарх”.

Какво е мястото на БСП, и ДС в периода на “прехода” ли?

Вижте, когато англосаксите идват на определена територия, която са завзели като своя колония, на тях винаги им трябват местни туземци, туземни вождове, които да бъдат техния инструмент за управлението и ограбването. Винаги е така. Каква е идеологията, расата, религията, и политическите убеждения на тази местна организация, която се поставя в услуга на англосаксонския господар, за колонизатора е без значение. От значение е обаче да положи клетва за вярност, да подпише акта за капитулация на колонията, и да съдейства за изпълнението на инструкцията. Да постави централната банка БНБ под тяхно, външно управление, на МВФ. Инструкцията по колонизирането включва и т.н. “дълбока институционализация”. Тоест, придаването на законоидност на колониалното управление. Всички тези закони, законови актове са приготвени от специални агенции, разположени в щата Делауер. Като например агенцията на мистър Хугървест, която се нарича “Агенция за войната с Русия”. Не се смейте - в САЩ си има медал “за победата в Студената война” (над СССР). Михаил Горбачов е закичен с точно такъв медал.

Накратко - огромната част от законите, които се приемат в т.н. Парламент, не са произведени в България, не са обсъждани в България, не са създавани, и съчинявани тук. Просто се носят в готов, преведен на туземния български език. Във вид, в който на т.н. “български парламентаристи” се прочитат заглавията (те винаги звучат красиво, или твърде общо), и се приемат с послушно “гласуване”. Приемат се обем и количество от закони, и подзаконови актове, което е немислимо да бъдат произведени по естествения начин. За тази цел пак там, в щата Делауер, си има огромна агенция, която само с това се занимава - произвежда закони за колониите, превежда ги на туземни езици, и ги праща до посолствата, които ги препредават като “препоръка” за Президент (разбрахте, защо изведнъж ни направиха и тази институция, нали?), Премиер, ръководството на управляващата партия, и Парламент. И когато някой за нещо не слуша, или хитрува, като Жан Виденов, например, получава хиперинфлация, и “цветна революция”, с “кой не скача, е червен!”. Нищо ново - генерал Шарл де Гол го свалиха по същия начин - със студентски вълнения през 1968-69 година.

Връщайки се към ДС, и БСП - това са хората, които владееха контактите, кадрите, структурите, цялата инфраструктура на страната, на всички процеси. От тези две организации бяха изчистени всички несъгласни с новия господар кадри (в това число и физически), до степен на свеждането им до хора без значение, изхвърлени, ненужни хора. Ръководството на БСП, и тези, които послушно легнаха под англосаксонския господин, останаха като обслужващ персонал, за правото и наградата на “тънкия слой” по тръбата на смукалото на олигархата. За трохите от тяхната трапеза, както се полага на подчинени и покрени туземци. Затова и видимите виновници за населението са именно червените олигарси, червените политически фигури. Бившите уж леви червени. Както зрящите видяха, и разбраха, те провеждаха толкова дясна политика, толкова либерална, и толкова капиталистическа политика, колкото на Маргарет Татчър вероятно не и се е получавало. Идеологията им остана без значение, както за тях, така и за губернатурата: Голямата Бяла къща в Южния парк, на ул.Козяк 16. И въпреки, че използваха соц-реторика за подгряване на измиращия си от старост и глупост електорат, единствената истинска идеология за тези национални предатели и мерзавци беше, и си остава политическия келепирджилък. Толкова за прочутите “агенти от ДС на всички нива”, и “червените комунисти от БСП”. “Червените ескадрони” отдавна измряха, и даже книжките за тях са вече хвърлени за подпалки в огъня.

За да може тази колониална територия, и тези туземни българи не само да не се съпротивляват на целия този процес на ограбването, прокуждането, и избиването им, а даже и по възможност да съдействат за масовото си самоубийство, бяха вкарани сектите, НПО/NGO/ГМО организациите, които да способстват този процес, в това число и институционално. Като правозащитниците от БХК, и фондации като “Америка за България” например. Целта на задачата е чисто демографска: ценните кадри да се изсмукват към метрополията, а в колонията да остане оскотяла от дезобразование дебилизирана популация от полуслуги-полуроби. Колкото по-смесени по цвят на кожата, народностно, езиково, и религиозно, толкова по-добре.

Всъщност, голямата демографска цел на специално този англосаксонски господар е доста по-страшна, направо сатанинска, и тя е обезлюдяване на България като територия. За тази цел се впрягат много технологии, включително и т.н. “Мека сила” (Soft Power). Населението може да се съкращава по много начини: убийство, масово убийство (в това число и война), масови стерилизации (чрез ваксини, предизвикващи безплодие), бясна пропаганда на гей-паради, ЛГБТИ, и прочее извратеняци, “детското правосъдие”, “джендърна политика”, реклама и пропаганда на противозачатъчни средства, разруха на семейството като традиционна структура на общество и народ.

Съкращава се и чрез влошеното здравеопазване. Съкращава се и чрез разрушените социални и пенсионни системи - хората не могат да си купят дом, не могат да си обслужват кредитите, и не смеят да създадат деца така, както са го правили предците ни. Разрухата на селото (всъщност, с това се започва) е задължителен начален етап. Затова и разрушиха ТКЗС във вид на “ликвидационни комисии”. Крайният резултат е увеличаващи се територии на гробищата (докато погребват един, копаят още от 3-7 нови гроба), и почти никаква раждаемост. Демографската задача е преизпълнена.

За да може това масово убийство на хората да става евтино, лесно, тихо, и без много шум, и, повтарям - стяхното пасивно и активно съдействие в убиването им, се унищожава и системата, и качеството на образованието. Внушават се, пропагандират се, преподават се “ценности”, които да счупят нормалните сетива на хората. Да започнат да възприемат всичко опасно, и даже смъртоносно за тях за нормално, противоестественото за естествено. Затова се бърка в учебниците по история, литература, обезродява се, изродява се съзнанието, знанието, и възприятията на поколението. То трябва да престане да бъде част от българския народ, трябва да стане безформено и послушно глобално желе.

“Ако искаш да победиш, и унищожиш един народ, започни да учиш, да обучаваш децата му”.

Сега разбрахте ли, какво следва да “празнуваме” на 10.11. всяка година? И дали следва да празнуваме, или трябва да добавим още една, Голяма Задушница?

Амин!

___

Автор: Пламен Пасков 

Още от Пламен Пасков в Евроком

___

*СМРАД = Средства за масова реклама, агитация, и дезинформация. отличителна черта - лъжат, мамят, крият истината. Работят за наша сметка, но против интереса ни. обслужват чужди страни и организации. ___ P.S. Този материал е пряко логическо следствие, и продължение на друг подобен материал: Същността на "прехода" в България. Исках да го направя като разширена версия, обновление с допълнение на стария материал, но излезна съвсем друго. Така, че според мен станаха толкова различни, че е по-добре да прочетет и двата. И ако смятате, че са важни, и нужни, разпространявайте ги. колкото можете, където можете. С всички сили. Времето ни изтича като вода между пръстите.

___

Бел.р.: Публикуваме статията в оригиналния й, автентичен вид, точно така както е написана от Пламен Пасков, без да е добавяно или премахвано, каквото и да било.