София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Захлажда се

Максимални температури от 22 до 29 градуса

7 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

В четвъртък минималните температури ще бъдат от 16 до 21 градуса. Облачността над страната ще бъде значителна, с по-съществени разкъсвания, преди обед над източните райони, а следобед над северозападните. С прекъсквания ще превалява дъжд – като на повече места и по-интензивно ще вали през първата половина на деня над Централна България и около планините, а след пладне над източната половина на страната. Максимални температури от 22 до 29 градуса.
Времето ще бъде по-хладно от изминалите дни. Към края на деня от северозапад облаците ще се разкъсват.
В следобедните часове над северозападните райони облаците ще се разкъсват и ще намаляват. Над останалата част от страната ще превалява дъжд, на повече места, по-интензивно и с гръмотевици над източната половина на страната. Максималните температури ще бъдат от 22 до 27 градуса, в Сандански и Видин до 28, 29.
Над планините ще бъде предимно облачно. Ще превалява и прегърмява, най-интензивно над Родопите и Централна Стара планина. Към края на деня валежите ще отслабват и спират. Ще бъде ветровито. На 2500 м височина максималната температура ще достига 8 градуса, а на 1500 м около 14 градуса.
По Черноморието ще бъде предимно облачно, като преди обед ще има временни намаления на облаците. Около и след пладне ще превалява и прегърмява, като по-значителни валежи ще паднат на юг от Созопол. Вятърът ще бъде слаб да умерен от северозапад. Вълнението ще бъде слабо. Дневните температури ще достигат 26, 29 градуса. Температурата на морската вода е 23, 26 градуса.
В петък все още над крайните източни райони ще превалява, но с тенденция на спиране, най-късно в Добруджа. Над останалата част от страната облачността ще се разкъсва и временно ще намалява до слънчево време. В края на тази и в началото на следващата седмица времето ще бъде слънчево. Временни заоблачавания ще има след пладне в Източна България и около планините, но без валежи. Ще се затопля и дневните температури ще достигат типично летни стойности от 30 до 36 градуса.
На този ден най-студено е било в София плюс 8.1 през 1924 г, а най-топло в Пловдив 43.1 през 2007 г.