София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

3 пъти у нас е идвал агент, замесен в случая "Скрипал"

Спешна среща в Министерски съвет с посланика на Великобритания

пропускане
5 годиниПолитика 6 Боряна Райчева

Замесен в случая „Скрипал” агент на ГРУ е пребивавал на българска територия три пъти България. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров на брифинг  след среща с премиера Бойко Борисов, посланика на Великобритания Ема Хопкинс и вътрешният министър Младен Маринов.
 
Цацаров обясни, че във връзка с тези случаи незабавно е образувано досъдебно производство, като по него са извършени множество действия по разследването - претърсвания, изземвания, разпит на свидетели, назначаване на съдебномедицински и токсикологични експертизи.
 
С това писмо Гебрев поискал от Главния прокурор да разпореди възобновяване на разследването за неговото отравяне, като за това се информират и британските власти, за да съдействат.
 
След тази молба още на следващия ден Цацаров възобновил работата по случая, като включил в разследването полицаи от СДВР,  разследващи полицаи и агенти на ДАНС, всички под ръководството на наблюдаващия делото прокурор. 
 
Темата коментира и посланикът на Великобритания Ема Хопкинс, която обясни, че съвместното разследване между двете страни ще продължи.