София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

31 СА ЖЕРТВИТЕ НА ПАДНАЛИЯ САМОЛЕТ В ТАЙПЕ

Всички полети на самолети от този вид са преустановени

9 годиниКрими 4 Боряна Райчева

Жертвите на ударилия се вчера самолет, който падна в река Тайпе, достигна 31 души. 15 души са ранени, а 12 се водят за безследно изчезнали, съобщиха световните информационни агенции.
Същевременно от гражданската авиация на Макао заявиха, че миналата година същият самолет е бил принуден да кацне аварийно на летището в Макао. Тогава заради технически причини, на летателния апарат е бил сменен единия двигател, като за целта са били изпратени специалисти от Тайван.
Трагичният самолет е бил в експлоатация само няколко месеца, а последният му технически преглед е извършен в края на януари.
Междувременно властите на Тайван забраниха всички полети на самолети от същия вид, за да може да се направи щателна проверка на състоянието на двигателите. Френски специалисти също ще вземат участие в разследването на инцидента.
Тази нощ части от корпуса на самолета бяха извадени на брега, включително и носовата част. Все още се издирват 12 души, от 58-те, които бяха на борда на летателната машина.