Гледай
на живо

35 ранени при полет на Еър Канада за Австралия

Силна турбуленция е причината за възникналия инцидент

35 ранени при полет на Еър Канада за Австралия Поне 35 души бяха ранени по време на полет на Еър Канада към австралийската столица Сидни. Причината... thumbnail text

Поне 35 души бяха ранени по време на полет на Еър Канада към австралийската столица Сидни. Причината за инцидента е появила се силна турбуленция.

След излитането си в четвъртък от Ванкувър полет Еър Канада 33 е кацнал принудително на международното летище в Хонолулу, съобщават от самолетната компания.

"Изведнъж ни удари силна турбуленция. Много хора се удариха в покрива, всички крещяха." заяви пасажерът Майкъл Бейли пред CNN.

На полета е имало 269 пътници и 15 души екипаж. На два часа от Хаваите внезапно се появила силна непредвидена турбуленция, която изплашила всички на борда.

Самолетът е летял на 36 000 м. височина и се е намирал на 600 мили югоизточно от Хонолулу по време на инцидента, заяви говорителят на Федералната авиационна администрация Иън Грегър.

"Наш водещ приоритет винаги е била безопасността на полетите, пътниците и екипажа. Изпратени са медицински екипи в Хонолулу, които имат готовност за прегледат пострадалите пътници", съобщиха още от самолетната компания.