София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Пореден протест срещу Виетнамските общежития

Решение на проблема все още няма

6 годиниОбщество 9 Боряна Райчева

Виетнамските общежития, които от години са една от язвите на столицата, продължават  да предизвикват недоволството на жителите на Красна поляна. Тази вечер от 19:00 часа те за пореден път ще излязат на протест, за да кажат, че това повече не може да продължава. То обаче продължава повече от година. 
 
При последното излизане на недоволните на улицата, кметът на район „Красна поляна“ заяви, че решение се търси, но то по всяка вероятност е свързано с изграждането на нови блокове, където живеещите в момента в разпадащите се общежития социално слаби роми, да бъдат настанени. Докато това се случи обаче постройките, които представляват реален риск, както за живеещите в тях, така и за преминаващите наоколо, ще са принудени да търпят. Част от това търпение е свързано и с огромното количество боклуци наоколо, което е една от причините район „Красна поляна“ да е от частите в София с най-мръсен въздух.