София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЕМИЛИЯ КОВАЧЕВА ОСТАВА В АРЕСТА

ПРЕД СЪДА КОВАЧЕВА ЗАЯВИ, ЧЕ Е НЕВИННА

9 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Мотивът на Софийския апелативен съд e, че има обосновано предложение за опит за убийство от страна на Ковачева.
След като в събота Софийският апелативен съд постанови най-тежката мярка, тя беше потвърдена и днес.
Пред съда Ковачева заяви, че е невинна и помоли да бъде освободена.
Според адвоката на Ковачева Владислав Янев има данни, които сочели, че обвинението не трябва да бъде за опит за убийство, тъй като няма умисъл за убийство, не са извършени и действия, целящи убийство на детето. Той също так обвини прокуратурата, че се влияе от медийния натиск и поиска по-лека мярка с мотива, че Ковачева трябва да гледа възрастните си родители, самотна майка на две дъщери е. Като основен довод адвокат Янев посочи това, че обвинението се базира само и единствено на видеозапис, който е бил неправомерно иззет и е изтекъл в медиите.
По обвинението срещу акушерката може да бъде наложено наказание от 15 до 20 години лишаване на свобода; доживотна присъда и доживотен затвор без право на замяна.
Вчера, от болница Токуда съобщиха, че малката Никол се възстановява и няма да има трайни увреждания след нанесения побой.
Резултатът от извършеното изследване с ядрено-магнитен резонанс е показал, че мозъкът на бебето се възстановява добре и бързо. Момиченцето вече е извадено от кувьоза и сложено на термолегло.