София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

39 българи са се обадили в посолството в Индонезия

Няма пострадали наши сънародници на остров Бали

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

39 българи са се обадили в кризисния щаб в българското посолство в Индонезия, за да съобщят местонахождението си на остров Бали във връзка с необходимостта от евакуация заради изригването на вулкана Агунг.

Всички, обадили се в посолството, са в безопасност в хотелите, които са отседнали, увериха от българското министерство на външните работи.

На острова започна евакуация както на местните жители, така и на туристите.

Международното летище остава затворено в следващите 24 часа и желаещите да напуснат Бали се пренасочват към летището в Сурбая.

Българското посолство следи ситуацията на о. Бали и е в постоянен контакт с българите, за които има информация, че пребивават понастоящем в района. Кризисният щаб към мисията е на разположение на българските граждани денонощно. В случай на нужда от съдействие или необходимост от актуална информация за обстановката на о. Бали те могат да се свържат с мисията ни в Индонезия.