Гледай
на живо

4 години затвор за футболен хулиган

Осъденият трябва да заплати и 80 000 обезщетение ранена полицайка

4 години затвор за футболен хулиган Йордан Исаев, който рани с бомбичка  двама униформени през април миналата година по време на ве... thumbnail text
Йордан Исаев, който рани с бомбичка  двама униформени през април миналата година по време на вечното футболно дерби между "Левски" и "ЦСКА", получи ефективна присъда от четири години, която ще изтърпява в общежитие от открит тип.
 
Това постанови днес в закрито заседание Софийския градски съд. Първоначално прокуратурата поиска Исаев да остане зад решетките за 6 години, но тъй като той призван вината си, наказанието му беше намалено с 1/3 и така се стигна до постановена присъда от 4 години.
 
Съдът го призна за виновен по хулигански подбуди. Магистратите  прецениха, че младежът е проявил грубо незачитане на обществените правила, причинил е тежка телесна повреда на полицайката, която вече вижда само силуети с едното си око.
 
Освен на лишаване от свобода, Исаев е осъден да изплати обезщетение от 60 000 лева на ранената полицайка и още 2000 лева за другия пострадал служител на реда.