София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

4 хил. туристи на Томас Кук чакат да напуснат страната ни

Във Варна и Бургас

5 годиниОбщество 2 Боряна Райчева


Туристите на "Томас Кук" са около 3 940 души и са основно в района на Варна и Бургас. Това каза Христо Гълбачев, управител на фирмата-представител на "Томас Кук" в България.

"Най-важното е, че вчера се взе решение ние ще организираме за сметка на "Астрал холидейз" и с помощта на някои партньори транспорта и транспортните услуги на абсолютно всички клиенти на "Томас Кук". Няма да има клиенти, за които няма да се погрижим и за които няма да има осигурени транспортни средства до Летище Бургас и до Летище Варна", каза още той.

Гълбачев допълни, че основните трансфери са тази седмица и една част от клиентите ще останат до средата на следващата седмица.

"Ефектът на доминото, както каза министърът на туризма Николина Ангелкова, ще бъде върху много хотели в България и много партньори, които са свързани с бизнеса на "Томас Кук", смята той.