София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

4000 гвардейци ще се борят с последиците от урагана „Харви“

"Харви" е най-мощният ураган в САЩ през последните 12 години

7 годиниИнциденти 4 Боряна Райчева

Губернаторът на Тексас Грег Абът заяви, че в понеделник властите ще изпратят още 1000 представители на Националната гвардия в помощ на Хюстън, който пострада от урагана Харви.
Утре ще увелича броя на представителите на Националната гвардия с още хиляда души в Хюстън, написа той в личния си профил в Twitter. По-рано Абът информира, че 3000 членове на националната гвардия са призовани да помогнат на щата.
Ураганът Харви удари крайбрежието на Мексиканския залив, като силата му беше четири точки по петточкова скала. В събота той отслабна до нивото на тропическа буря, а максималната скорост на вятъра в момента е около 64 километра в час.
Националната метеорологична служба съобщи, че тропическата буря "Харви" е довела до катастрофални наводнения в един от най-големите градове в американския щат Тексас, Хюстън в неделя. Според данните, в някои части на Хюстън валежите са над 76 сантиметра и се очаква да се усилят.
"Харви" е най-мощният ураган в САЩ през последните 12 години, след като страната беше ударена от бурята "Катрина" през 2005 г., което доведе до наводняване на град Ню Орлиънс в Луизиана.