Гледай
на живо

Валери Симеонов предупредил Каракачанов за злоупотреби

Коментира исканията му за оставка като несъстоятелни

Валери Симеонов предупредил Каракачанов за злоупотреби В извънредно изявление Валери Симеонов определи нападките към него и исканията му за оставка свързан... thumbnail text

В извънредно изявление Валери Симеонов определи нападките към него и исканията му за оставка свързани с ДАБЧ като несъстоятелни. Вицепремиера коментира, че още през лятото на 2017 г. получил сигнали за злоупотреби за тогавшаната работа на Агенцията за българите в чужбина.

Симеонов коментира още, че задълженията му са свързани с координиране на дейността на държавната агенция за българите в чужбина. Дейността му не била свързана с контрола и ръководството на агенцията.

По време на изявлението си вицепремиера каза, че до момента стриктно, прецизно и ефективно изпълнява задълженията си. Към тази година са имали 7700 човека на пазара на труда в Украйна, в Унгария. Това била работата му като администратор, който трябва да координира дейността на агенцията на българите в чужбина.

А междувременно стана ясно, че протест под наслов "Лондон в подкрепа на майките в България" се организира в неделя по обед в емблематичния Хайд Парк в британската столица.Кралската паркова охрана е разрешила протеста срещу Валери Симеонов. Подкрепа за инициативата вече са декларирали над 500 българи от Обединеното кралство. Голяма част от тях вече са се сдобили с черните тениски "Системата ни убива".