София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Валери Симеонов предупредил Каракачанов за злоупотреби

Коментира исканията му за оставка като несъстоятелни

5 годиниПолитика 7 Боряна Райчева

В извънредно изявление Валери Симеонов определи нападките към него и исканията му за оставка свързани с ДАБЧ като несъстоятелни. Вицепремиера коментира, че още през лятото на 2017 г. получил сигнали за злоупотреби за тогавшаната работа на Агенцията за българите в чужбина.

Симеонов коментира още, че задълженията му са свързани с координиране на дейността на държавната агенция за българите в чужбина. Дейността му не била свързана с контрола и ръководството на агенцията.

По време на изявлението си вицепремиера каза, че до момента стриктно, прецизно и ефективно изпълнява задълженията си. Към тази година са имали 7700 човека на пазара на труда в Украйна, в Унгария. Това била работата му като администратор, който трябва да координира дейността на агенцията на българите в чужбина.

А междувременно стана ясно, че протест под наслов "Лондон в подкрепа на майките в България" се организира в неделя по обед в емблематичния Хайд Парк в британската столица.Кралската паркова охрана е разрешила протеста срещу Валери Симеонов. Подкрепа за инициативата вече са декларирали над 500 българи от Обединеното кралство. Голяма част от тях вече са се сдобили с черните тениски "Системата ни убива".