София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Храна за пенсионери

17-годишно момче помага на възрастни хора в нужда

5 годиниОбщество 5 Боряна Райчева

Десетокласникът Кирил Балдев от Центъра за настаняване в село Звъничево изпраща дарения на възрастни хора в цяла България. Кирил отделя от собствените си скромни средства, за да ги дари с хранителни продукти в навечерието на коледните празници.

Кирил е организатор и на още една кауза "Да спасим книга". Вече е дарил над 3000 книги. Кампанията се занимава с благотворителност в сферата на книгите и библиотеките. Целогодишно дарява книги на селски библиотеки, домове за деца и възрастни хора, детски градини, училища и много други институции.

Първо започнал от читалището в Мененкьово, разбрал, че е изгоряло и организирал кампания, чрез която да се съберат книги. Така създал кампанията си „Да спасим книга”. За да си купува книги той отделя от стипендията си. Участва и в много конкурси от които печели парични награди или ваучери за книги.