София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Тежък трафик в последния почивен ден

Колона от автомобили на АМ "Хемус" преди София

5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Днес към 16:00ч. на магистрала „Хемус“ членовете на Института за пътна безопасност констатираха безкрайни колони от леки автомобили.  „От разклона до Правец до след тунела "Витиня" и трите ленти са запълнени с автомобили. Колите не помръдват повече от час. Старият път е в трагично състояние. В същото време не се забелязват контролиращи органи. За пореден път ръководството на агенция "Пътна инфраструктура" не е в състояние да осигури нормално придвижване по АМ "Хемус" в последния от почивните дни“, констатират от ИПБ.

С цел намаляване на престоя в тунелите на АМ "Хемус" е организирано изкуствено забавяне на трафика преди 42 км, в посока София, съобщиха от МВР. От "Пътна полиция" напомнят, че в участъка 38-36 км има стеснение поради ремонт на виадуктите. Движението се извършва двупосочно в платното  посока Варна. На 33 км, в тунел "Витиня"  в посока Варна, движението отново е двупосочно.

Патрули на "Пътна полиция" подпомагат  движението и призовават водачите при възможност да използват обходен маршрут по стария път от Ботевград за Витиня.