Гледай
на живо

Жълт код в цялата страна

Очаква ни мразовита седмица

Жълт код в цялата страна Жълт код за потенциално опасно време е обявен в цялата страна. Ниските температури ще останат през ц... thumbnail text

Жълт код за потенциално опасно време е обявен в цялата страна. Ниските температури ще останат през целия ден.
В страната ще продължава да нахлува студен въздух, ще духа умерен северозападен вятър, а в Източна България - временно силен вятър от север-североизток.

Ще остане предимно облачно и на места ще превалява сняг, по-значителен - в Западния и Централния Предбалкан. Привечер от северозапад валежите ще спират, облачността ще се разкъсва и намалява.

Валежите от сняг в понеделник ще са слаби, предимно в Централна Северна и Северозападна България. По-значителни количества очакваме в Предбалкана.

Времето и през следващите дни остава нестабилно.

Временно се ограничава движението на превозни средства над 12 тона по автомагистрала "Хемус" при 22-ия км, в района на Жерково, в посока Варна, за снегопочистване и поради силен снеговалеж.

Водачите изчакват на място, информира пресцентърът на Агенцията "Пътна инфраструктура".

Заради почистването на сняга и влошени метеорологични условия временно се ограничава движението за превозни средства над 12 тона и по пътя II-16 София – Ребърково.

В София се обработват пътищата със смеси срещу заледявания. Работи се в районите на Панчарево, Витоша, Нови искър, банкя, Южната дъга на Околовръстен път.

Над 50 машини обработват в момента улици и булеварди в столицата.