Гледай
на живо

Засилен трафик през почивните дни

Очаква се 260 000 души да са по пътищата на страната

Засилен трафик през почивните дни Очаква се над 260 000 души да бъдат по пътищата на страната през почивните дни, събиращи се около ут... thumbnail text
Очаква се над 260 000 души да бъдат по пътищата на страната през почивните дни, събиращи се около утрешния 3-ти март.
 
Сериозни тапи  се предвиждат в тунел ,,Витиня" на автомагистрала "Хемус". Заради ремонти движението ще се извърша двупосочно в едната тръба.
 
От КАТ въведоха и специални мерки за контрол на трафика. Екипи на пътна полиция са разположени на изходите на големите градове и по основните пътища в страната. 
 
На местата, където обичайно стават  задръствания, движението ще бъде подпомагано от полицейски екипи.
 
Полицаите ще следят и да  шофиране в аварийната лента, с цел изпреварване, а глобата при първо нарушение е 1000 лв. и три месеца без книжка.
 
От петък е в сила и новата мярка за самоконтрол на шофьорите на тирове при спазването на забраната за движение, като  за тези нарушители също са предвидени солени глоби.
 
Под особено внимание ща бъдат и винетките, както за българските водачи, така и за чужденците, които преминават транзитно през България.
 
За следващите дни БДЖ осигурява над 8 000 допълнителни места в съставите на някои влакове, които пътуват по основните направления в страната.
 
Утре, на трети март, движението в центъра на столицата ще бъде затруднено. 
 
Церемонията по издигането на националното знаме ще започне в 11 часа пред паметника на Незнайния войн.
 
Ще бъдат изградени 6 пропусквателни пункта, а от 14 часа ще бъде затворен площад Народно събрание .