София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Засилен трафик през почивните дни

Очаква се 260 000 души да са по пътищата на страната

пропускане
5 годиниОбщество 7 Боряна Райчева

Очаква се над 260 000 души да бъдат по пътищата на страната през почивните дни, събиращи се около утрешния 3-ти март.
 
Сериозни тапи  се предвиждат в тунел ,,Витиня" на автомагистрала "Хемус". Заради ремонти движението ще се извърша двупосочно в едната тръба.
 
От КАТ въведоха и специални мерки за контрол на трафика. Екипи на пътна полиция са разположени на изходите на големите градове и по основните пътища в страната. 
 
На местата, където обичайно стават  задръствания, движението ще бъде подпомагано от полицейски екипи.
 
Полицаите ще следят и да  шофиране в аварийната лента, с цел изпреварване, а глобата при първо нарушение е 1000 лв. и три месеца без книжка.
 
От петък е в сила и новата мярка за самоконтрол на шофьорите на тирове при спазването на забраната за движение, като  за тези нарушители също са предвидени солени глоби.
 
Под особено внимание ща бъдат и винетките, както за българските водачи, така и за чужденците, които преминават транзитно през България.
 
За следващите дни БДЖ осигурява над 8 000 допълнителни места в съставите на някои влакове, които пътуват по основните направления в страната.
 
Утре, на трети март, движението в центъра на столицата ще бъде затруднено. 
 
Церемонията по издигането на националното знаме ще започне в 11 часа пред паметника на Незнайния войн.
 
Ще бъдат изградени 6 пропусквателни пункта, а от 14 часа ще бъде затворен площад Народно събрание .