Гледай
на живо

Президентът Радев прие Медведев на Дондуков 2

Двамата разговаряха на четири очи

Президентът Румен Радев прие руския премиер Дмитрий Медведев в Гербовата зала на "Дондуков" 2. Двамата разговаряха на четири очи. 

"Въпреки различията по някои двустранни и международни въпроси, между народите на България и Русия съществуват дълбоки исторически, духовни и културни връзки, устояли на изпитанието на времето и неподвластни на политическата конюнктура", каза Радев в началото на пленарните разговори. 

"Българо-руският диалог допринася за възстановяване на доверието между ЕС и Русия, от което всички ние имаме интерес", допълни държавният глава. Според него в енергетиката има голям потенциал за задълбочаване на отношенията ни при спазване на важни принципи като целесъобразност, конкурентност, прозрачност, сигурност на доставките. „Особено важно за нас – изгодна цена. България предоставя добри условия за инвестиции и сме отворени в редица области. Вярвам, че българската икономика може да предложи много повече на руския потребител, който познава и цени качеството на редица български стоки. Що се отнася до образование, наука, култура, имаме дълги традиции и огромни перспективи за развитие“, каза още Радев. 

Преди разговорите в Президентството Медведев се срещна с българския си колега Бойко Борисов в Министерския съвет.