София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Двубоят на Багата в UFC срещу Бен Ротуел по MAX Sport 2 и на live.a1.bg

Можете да гледате мача на Благой Иванов в неделя в 3:00 часа сутринта

5 годиниСпортни 2 Боряна Райчева

Вторият мач на българската звезда в тежката категория на UFC Благой Иванов-Багата срещу американеца Бен Ротуел ще се излъчи пряко по MAX Sport 2 и като pay-per-view на live.a1.bg в ранните часове на неделния ден. Галавечерта UFC Fight Night 146 от Уичита, САЩ, започва в 3:00 часа българско време в неделя сутрин, като двубоят на Багата и Ротуел е трети от основната карта на събитието, чийто топ сблъсък също ще е в тежка категория между Дерек Люис и Жуниор Дос Сантос. 
 
Благой Иванов дебютира в октагона на UFC на 14 юли 2018 г. именно срещу Дос Сантос, но загуби с единодушно решение след 5 рунда. След края на мача Багата призна, че е имал травма и дори е обмислял да се откаже от битката срещу южноамериканеца. Сегашният противник на българската гордост в свободните боеве Бен Ротуел е сред най-опитните бойци, като е записал 46 официални мача, в които балансът му е 36 победи и 10 загуби. 37-годишният американец се завръща на октагона след близо 3-годишна пауза, като интересното в случая е, че в последния си мач – на 10 април 2016 г. в Загреб – той също губи от Жуниор Дос Сантос. 
 
Освен емоциите покрай двубоя на Багата в UFC, през уикенда спортните канали на А1 по традиция ще излъчат пряко и всичко най-интересно от футболните шампионати на Испания, Италия и Холандия. 
 
Феновете на моторните спортове пък със сигурност очакват с нетърпение старта на новия сезон в MotoGP. Големият въпрос е дали Ямаха с Валентино Роси и Дукати с Андреа Довициозо ще успеят да спрат доминацията на 5-кратния шампион с Хонда Марк Маркес. Първият отговор ще даде надпреварата за Гран при на Катар, като началният част на състезанието в клас MotoGP е в неделя от 18:30 часа. Всичко най-интересно от състезателния уикенд в Катар ще може да  се проследи пряко по MAX Sport 1.