Гледай
на живо

Крум Зарков с отговор за проверките от КПКОНПИ и НАП

Записки по "Апартаментгейт"

Крум Зарков с отговор за проверките от КПКОНПИ и НАП КПКОНПИ и НАП стартираха проверка и срещу Крум Зарков от БСП за България. Подозренията са свързани с... thumbnail text

КПКОНПИ и НАП стартираха проверка и срещу Крум Зарков от БСП за България. Подозренията са свързани с придобиване на имоти ниска цена от страна на депутата от Левицата.

Проверката е инициирана след статия на "24 часа", озаглавена “Зарков купил жилище на пъпа на София за 1107 евро квадрата".

По повод обвиненията Крум Зарков написа в социалните мрежи:

Вярвам, че когато те питат трябва просто да отговориш. Още повече, когато няма какво да криеш. Та питат ме цял ден за единственото недвижимо имущество, което притежавам. Отговарям: Апартамента съм придобил през 2015г., година преди да вляза в политиката с избора си за член на Изпълнителното бюро на БСП.
Закупен е за 155 000 евро, а е намерен през обява в интернет. В нотариалния акт е записана точно сумата, за която съм се споразумял с предишния собственик. Нито стотинка повече или по-малко. Цената излиза малко повече от 1100 евро на квадрат, каквито са пазарните цени към онзи момент и съответстват на доста окаяното състояние на сградата.
Парите са всичките мои и на съпругата ми спестявания, плюс спестяванията на нейните и моите родители. Освен тях взехме ипотечен кредит на стойност 65 000 евро. Ще изплащаме този кредит още 20 години, тъй че апартаментът ще е напълно наш към 2039г.
Имам и една кола. Купена също преди 2016г. На 8-9 години е вече.
Нямам сметки за деклариране, защото по закон на деклариране подлежат само тези над 10 000лв. Всичките си сметки да сметна заедно, не мога да ги докарам до толкова.
Нямам проблем да се вдигне банковата ми тайна, тъй като по нея има само движение на заплати. Доходи, извън трудовите, практически не съм имал.