София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Прокуратурата ще разследва зам.министъра на икономиката

Александър Манолев заподозрян за злоупотреба с евросредства

5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Върховната касационна прокуратура започна разследване след публикация на „Медиапул“ за извършени престъпления, засягащи интересите на ЕС. Заподозряно е лице, заемащо висша длъжност – Александър Манолев – зам.министър на икономиката, това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.
Прокуратурата изиска от „Държавен фонд Земеделие“ заверено копие от проекта, финансиран по Програма за развитие на селските райони - „Изграждане на жилищна сграда за гости в местност “Чинар куши“ гр. Сандански“.
В хода на проверката прокурор ще снеме писмени обяснения от всички лица, които имат информация по случая. В това число длъжностни лица от ДФЗ, работили по одобряването на заявлението, оторизиране на плащанията, както и за спазване на задължението на бенефициента в срок от 5 години след сключване на договора да използва придобитите активи по предназначение.
Върховна касационна прокуратура ще възложи и на НАП да извършат проверка.