Гледай
на живо

Местан остава на свобода срещу 10 000 лв.

Присъдиха му парична гаранция

Местан остава на свобода срещу 10 000 лв. Лютви Местан беше призован да се яви днес в Окръжната прокуратура в Кърджали, за да му бъде повдигна... thumbnail text

Лютви Местан беше призован да се яви днес в Окръжната прокуратура в Кърджали, за да му бъде повдигната нова мярка за неотклонение, съобщи говорителят на Главна прокуратура Румяна Арнаудова.

 С постановление на следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Кърджали на леидера на ДОСТ беше взета мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 10 000 лева.

Мярката за неотклонение е взета, като е съобразена с обществената опасност на престъплението, с доказателствата срещу обвиняемия и с имущественото му положение, за което са събрани доказателства.

Припомняме, Окръжният съд в Кърджали отмени гаранцията на Лютви на ДОСТ, която му беше наложена заради катастрофата край село Загорско, при която загина 6-месечно бебе.

Мотивът на съда гласеше, че нямало данни за имущественото му състояние.

 Местан не може да остане без мярка за неотклонение, въпреки че е привлечен като обвиняем в престъпление по непредпазливост, коментира Арнаудова: „Затова и Окръжната прокуратура в Кърджали спешно събра доказателства за имотното състояние на обвиняемото лице и вече разполагаме с пълен обем от тази информация“.