Гледай
на живо

Папа Франциск призова световните лидери за мир

Близо 70 000 душ и се събраха на площад „Свети Петър“

Папа Франциск призова световните лидери за мир Папа Франциск призова световните лидери в традиционното си Великденско слово да се опитат да постигн... thumbnail text

Папа Франциск призова световните лидери в традиционното си Великденско слово да се опитат да постигнат мир в Либия и Сирия, за да могат милионите бежанци да се завърнат по домовете си.

Близо 70 000 душ и се събраха на площад „Свети Петър“ във Ватикана, за да чуят словото на Светия отец. Главата на Римо-католическата църква изрази и тъгата си от смъртоносните бомбени атаки срещу църкви и хотели в Шри Ланка.

Нека конфликтът и кръвопролитията в Либия бъдат прекратени. Все повече беззащитни хора умират там през последните седмици. Призовавам замесените страни в конфликта да изберат диалога пред силата, за да не отворят отново раните, оставени след десетилетие на конфликт и политическа нестабилност", “, заяви Франциск.

Папата се помоли и за „любимия сирийски народ, станал жертва на продължаващия конфликт, към който светът става все по-примирен и безразличен“.