София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Десислава Иванчева: политически и житейски равносметки

Отстраненият от длъжност кмет на "Младост" откровенно пред "Евроком"

пропускане
5 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

"Знаете ли колко е страшно да си кмет на София, ако си честен?"
 
С този риторичен въпрос, произнесен на глас, но сякаш ехо на вътрешни колебания, отстраненият от длъжтност кмет на район "Младост"  Десислава Иванчева посреща всички атуални питания за бъдещите си политически амбиции. Така посреща и нашия екип пред болница "Света София", където утре й предстои операция, за която обаче не иска да говори. 
 
Колкото до преценките за отминалите европейски избори и спечелините близо 2% доверие, изводите й сякаш са по-категорични.
 
"Това, че ни гласуваха доверие и че въпреки ниската акитвност успяхме да накараме хора, които са казали, че от години не са гласували и специално зарди нас, заради отношението, което се клучва, заради несправедливостта, ще отидат да гласуват е много мотивиращо и много съм им благодарна на тях.", обясни Иванчева.
 
"Този шамар 20 години за един човек, казал на пазара, защото то е точно така, чрез трето лице някой поискал някакви пари от нас, абсолютно не го очаквахме, макар че разсъждавайки, всичката тази репресия, цялата тази държавна помия, която се изсипа срещу нас, беше логично, че няма как да бъдем оправдани. това действителоно си е поръчка, сдействително е политическа поръчка, защото виждат, че ние можем да обединяваме хората и не можем да бъдем манипулирани.", обясни още отстаранената от длъжност кметица на "Младост".
 
"Двадесет дни сме в домашен арест. По 3-4 пъти сме проверявани на ден. Не може човек да слуша малко по-силно музика или телевизия, не може да се изкъпе. вече глезените и краката ни се надуват от това обездвижване, но пък е много по-добре, отколкото да си в затвора и ареста, естествено.", сподели Иванчева.
 
За майчинството:
 
"Ще я науча да е будна, да е непослушна, всмисъл такъв, бунтарски, но да спазва законите, естествено." , разказа осъдената на парва инстанция кметица, като обясини, че предпочита да има момиченце, но не би отказала и близнаци.
 
За мъжа до нея:
 
"Да е силен мъжът до мене, който да ми помага, който да ме разбира и, който действително да ме потупва и побутва по рамото, а не който да стои зад гърба ми и аз да съм отпред на първа линия.", завърши Иванчева.