София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

„Пътна инфраструктура“ вещае лято без тапи по магистралите

„Затруднения“ по „Хемус“, „Тракия“ – без ремонти от юли

5 годиниИкономика 1 Боряна Райчева

Продължават ремонтите на автомагистралите "Тракия" и "Хемус". А в началото на лятото, когато пътуванията зачестяват, това ще създаде известни затруднения.

За това призна пред БНТ инж. Иван Досев - директор на Дирекция "Поддържане на пътната инфраструктура" в АПИ.

„Три от ремонтите по АМ "Хемус" ще продължат през целия летен сезон. Това са виадуктът на 20-ти км при с. Потоп, виадуктът след тунел "Витиня" на 34-ти км при Коренишки дол и лявата тръба на тунел "Витиня". Ремонтират се пътна плоча, пътна настилка, горно и долно строене, при необходимост ще се подменят лагери и ще се усилват други носещи елементи. В тунела се правят аварийно-укрепителни дейности“, каза той.

По автомагистрала Тракия от юли се планира да няма ремонти заради летния туристически сезон.

Ще бъде направено всичко възможно по АМ "Тракия" ремонтите да бъдат приключени в рамките на този месец. Не се предвижда започването на нови големи ремонти по магистралата, тъй като започва летния сезон.
Той коментира и наводняването на къщите във Владая, за което гражданите сигнализираха телевизия Евроком миналата седмица.

"Наводняването на Владая е заради изместените места за водоизливането, ще сложим бордюри, за да се отводнява по-лесно...", обеща Иван Досев.