София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

50 дни гладна стачка на Николай Колев – Босия

Не се отказва от каузата си

6 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

Николай Колев Босия продължава да отказва текущите прегледи, които му предлага екипа на болница "Лозенец". Рингер не му е вливан. Това написа в социалните мрежи политикът и общественик Пламен Даракчиев, който е личен приятел на Босия и двамата са се виждали вчера.

Според Даракчиев предстои преглед при лекар, на когото Босия има доверие – целта е да се направят изследвания и да се установи какво точно е състоянието на протестиращия след 50 дни гладна стачка.

Протестът на Босия започна на 4 юни, малко след като майки на деца с увреждания опънаха палатки зад парламента в Деня на детето, с искане държавата да уреди законово грижите за децата-инвалиди.

Николай Колев воюва с шофьорите-убийци, с корупцията при даването на шофьорски книжки и трагичното челно място на България по жертви на пътя. Като виновник за това Босия посочва министърът на транспорта и една несменяема върхушка от кадри в Държавната автомобилна инспекция. Гладуващият е готов да умре , но да постигне каузата си – уволнението на министър Московски.

Инициативен комитет „Живот за Босия“ дори написа отворено писмо до премиера Борисов с искане за освобождаването на транспортния министър и недопускане смъртта на гладуващия общественик. Засега обаче ситуацията остава непроменена.

Според близки на Николай Колев-Босия от медицинския преглед и изследванията ще проличи, цитирам: „колко му остава на Босия да живее“.