София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

С 50% ПО-МАЛКО ПОЛУЧАВАТ ЕКСТРЕМИСТИТЕ ОТ ИДИЛ

ПРИЧИНАТА: ЩЕТИТЕ, ПРИЧИНЕНИ ОТ БОМБАРДИРОВКИТЕ

8 годиниИкономика 9 Боряна Райчева

„Ислямска държава“ съкрати наполовина средствата за екстремисти. Причината са големите щети, причинени от бомбардировките. Тази информация даде изследователят на Близкия изток Айменном Джавадом Ал-Тамими.
CNN отбеляза, че екстремистите получават от 400 до 1200 долара на месец и още по 50 долара за своите жени и деца. „Ислямска държава“ не може да си позволи вече да плаща толкова и се налага да съкрати разходите за заплати на военните, борещи се на нейна страна.
Ал-Тамими изследва документи, получени от източнк в град Ракка. Основният доход на населението на ИДИЛ идва от добив на нефт. Огромните щети от последните бомбардировки обаче се оказват твърде скъпи за „Ислямска държава“ и тя няма как да не предприеме известни икономии.
На 1 февруари официалният представител на Министерството на отбраната в Русия генерал-майор Игор Конашенков заяви, че ръководството на „Ислямска държава“ е съкратило трикратно дневните на екстремистите заради рязкото понижение в износа и продажбата на нефт в Турция.

Източник: news.rambler.ru