София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Полфрийман има хуманитарно образование

Не са му давали да използва компютърна зала

5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Адвокатът на Полфрийман, Калин Ангелов каза в предаването „Честно казано“ на Люба Кулезич, че той се е сдобил с хумнитарно образование по време на престоя си в затвора. Тъй като българският закон забранява да бъдеш едновременно и студент, и затворник, той е трябвало да запише дистанционна форма в университет в Сидни.

 „Пращаха му материали, защото интернета е забранен в затвора. Началникът на затвора, от своя страна не му даваше да стои по-дълго време в комптърната зала, където трябваше да пише. Много беше упорит, обаче и успя в крайна сметка.“ От своя страна, другите затворници трябвало да учат азбуката.

Припомняме, че по време на престоя си в затвора, Полфрийман организира затворническо сдружение и завършва висше образование. Също така бива наказван неколкократно . Наказанията, обаче имат давност и остават само наградите.