София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Даниел Божилов: Предлагаме обществени съвети за всяка община

Кандидатите от коалиция "Ние, гражданите" представиха идеите си

4 годиниИзбори 2019 12 Боряна Райчева

Една от основните идеи, на които залагаме за прозрачното управление е да направим обществени съвети за всяка община, които ще бъдат консултативни. Всяка една сделка или обществена поръчка ще минава през този съвет. Това каза Даниел Божилов, кандидат за кмет на Район "Витоша", от коалиция "Ние, гражданите" в предаването "Честно казано с Люба Кулезич". "Корупцията може да се събори чрез прозрачност и колкото се може повече хора да виждат за какво става дума", допълни той.

На въпроса на водещата "Кое на този етап е изпълнимо обещание?" Пенка Маринова, кандидат за кмет на Район "Подуяне", от движение "Ние, гражданите" коментира, че е важно първо да се посочат проблемите. "Аз съм една от активистките в района, защото постоянно звъня, за да оповестя за някакви проблеми. Тротоарите липсват на много места, а улиците са разбити", каза още Маринова.

Когато гражданите застанат зад гърба ти и ти станеш трансмитера на техните искания ще е по-лесно да се пробираш със статуквото. Защото когато пред общинския съвет внесеш техните предложения и на улицата има няколко хиляди души, трудно ще ни спрат да отстояваме исканията си", каза Божилов.

От Коалицията обясниха, че искат да провокират хората да имат активна позиция. Даниел Божилов коментира, че е било доста трудно да намерят хора, които да участват в техния политически проект.