София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Николай Ненчев осъди за клевета медиите на Пеевски

„Осъдих пеевските медии за клевети, откровени лъжи и поръчкови материали”

пропускане
4 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Бившият военен министър Николай Ненчев осъди за клевети и поръчкови материали медиите на депутата от ДПС Делян Пеевски, представлявани от „Ню Медия груп”. Решението е на Софийски градски съд. За това съобщи лично на фейсбук страницата си Николай Ненчев.

„Осъдих пеевските медии за клевети, откровени лъжи и поръчкови материали, които съпътстваха целия ми мандат като министър на отбраната!
Не искам тези пари за себе си, нито за семейството си! Това са крадени пари от българските граждани. От страдащите, от пенсионерите, от хората в неравностойно положение, от здравеопазването, от нас - българските данъкоплатци. 

Волята ми е тези пари, макар и малко, да се върнат там, откъдето са откраднати. 
Вярвам, че ще мога да зарадвам и облекча частично страданието поне на един или двама, които имат нужда. 
Болката и страданието, което причиниха на семейството ми и най-вече на децата ми, ще останат. Нито едно решение на съда, макар и справедливо, не може да отмие такава помия”, пише лидерът на БЗНС.

„Удовлетворен мога да бъда само когато цялата тази престъпна система бъде разплетена окончателно и стане достояние на всички. Когато Пеевски и цялата му престъпна групировка отидат за дълго в затвора. Когато видя България свободна от мафията! Това зависи от всички нас и вярвам, че ще успеем!”, пише още Ненчев.