София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Никола Вапцаров: Има много причини да искаме касиране на изборите

Получили 23 жалби за купуване на гласове

пропускане
4 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Председателят на Инициативния комитет Никола Вапчаров, издигнал независимия кандидат за столичен кмет Мая Манолова обясни, че искането за касирането на изборите е породено по много причини.

На пресконференция те съобщиха, че са получили 23 жалби за купуване на гласове, съмняват се и за дописване на хора в избирателните списъци.

Инициативният комитет не е бил допуснат да наблюдава процеса в предаването на протоколите според екипа на бившия омбудсман. Самата Мая Манолова намекна, че ще създаде нов политически проект, без да уточни дали това означава партия.
И двама - и Мая Манолова и Никола Вапцаров споделят мнението, че на балотажа София доказа, че иска промяна с обединението на лявото и дясното.

"За мен най-важното е, че на балотажа беше даден един изключително важен политически знак. И този политически знак е, че хората с различни политически убеждения изградиха мост помежду си, за да преборят заедно едноличната власт. Не изгаряйте този мост, не го разрушавайте. Костваше ми страшно много. Той ще ви трябва в битката срещу едноличната власт", категорична е Мая Манолова.