Гледай
на живо

7 жертви на бурята в САЩ

Отменени стотици полети, милиони без ток

Силна буря вилнее вече второ денонощие в североизточната част на САЩ. Към момента се съобщава за седем жертви на ураганните ветрове. По информация на местни медии и полицията загиналите са убити от падащи дървета в щатите Ню Йорк, Вирджиния, Мерлиленд и Пенсилвания.

След себе си бурята оставя наводнени улици и милиони домакинства без ток.

Очаква се вятър с пориви 80 километра в час да продължи да вилнее през целия ден, съобщи Националната метеорологична служба.

В Бостън и близките крайбрежни общности вълни заливат улиците. Вятърът е съборил дървета и е прекъснал електропроводи.

Близо 2,4 милиона домове и фирми останаха без ток в Североизточна и Средно-западна област рано в събота. Някои компании за комунални услуги предупредиха клиентите, че електричеството може  да не бъде възстановена до късно през деня или до неделя.

Управителят на Вирджиния Ралф Норям и управителят на Мериленд Лари Хоган обявиха извънредни ситуации.

"Моля, използвайте здравия разум, вземете под внимание всички предупреждения и останете вкъщи, ако е възможно", каза Хоган в изявление.

Снежна покривка от 46 см е натрупала в части на Ню Йорк и Пенсилвания, съобщават местните медии.

Повече от една четвърт от полетите до и от трите основни летища в Ню Йорк и летището в Бостън бяха отменени, съобщиха от службата за проследяване FlightAware.com. Вчера са били отменени 250 полета, а в петък – 3000.

Железопътната линия Амтрак съобщи, че е отменила повече от дузина влакове и имала сериозни промени в графика си за събота, заради паднали дървета по железопътното трасе.