София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

8 – годишно дете нахапано в детска ясла

В детската градина го определиха като „лек инцидент“

8 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Дете на година и 8 месеца беше зверски нахапано в столична детска ясла. То е с рани и синини по цялото тяло. От детската градина казали на майката Мария Маркова, че е станал „лек инцидент“ и няма нужда от лекарска помощ. Инцидентът е станал е 8-мо ОДЗ в район „Красно село“.
Предполага се, че малката Никол е наранена от другите деца, въпреки че според майката и лелята на момиченцето други 3-годишни деца няма как да причинят такива рани.
 
"Обадиха ми се от детската градина и ми казаха, че детето е претърпяло лек инцидент, имало две момченца, които били доста агресивни и били нахапали детето. Отивам в 5 ч. да си я взема и не мога да повярвам какво ми виждат очите, и казвам: "Как можахте да не ми се обадите, това дете в този вид да седи тук, нали беше всичко много леко и със слаб инцидент", каза пред bTV майката на Никол Мария Маркова. Тя е категорична, че ще извади медицинско на детето си, а след това ще търси обяснение от директорката на детската ясла.