Гледай
на живо

8-метров питон изяде котка

Служителка от елктрокомпания спасила семейство от рептилията

8-метров питон изяде котка 8-метров питон изяде домашна котка на австралийско семейство в северната част на страната. Чудовищет... thumbnail text

8-метров питон изяде домашна котка на австралийско семейство в северната част на страната. Чудовището се прокраднало под дома и нападнало котето. След като го погълнало, змията се опитала да избяга. В този момент обаче служителка на местна електрическа компания го видяла и с голи ръце я грабнала и изнесла извън имота. Брайди Маро без никакъв страх вдигнала почти 30-килограмовото животно и го пуснало на свобода в гората.

Оказало се, че Маро 15 години е работила в приют за диви животни и мала голям опит в обезвреждането на питони. Въпреки всичко, тя била поразена от размерите на аметистовия питон – почти 8 метра. Аметистовият питон е сред най-големите влечуги в дивата природа, но дори и този размер е голям за него. Според специалисти, още при раждането си те тежат около 8 килограма. „Това наистина е огромна змия и трябва да се внимава с нея“, коментира Маро след инцидента. Според нея, най-големите влечуги от този род достигат 6 метра, тежат около 30 килограма и ядат без проблем домашни животни – котки, кучета, папагали и кокошки.