Гледай
на живо

8 полицаи ранени в Лион

Двама с тежки рани преди мача „Олимпик“ – ЦСКА (М)

8 полицаи ранени в Лион Осем полицаи са в болница след мелетата около стадиона в Лион преди осминафиналния реванш от Лига Ев... thumbnail text

Осем полицаи са в болница след мелетата около стадиона в Лион преди осминафиналния реванш от Лига Европа между местния Олимпик и ЦСКА (Москва). Руският тим спечели с 3:2 и се класира за следващата фаза заради повече голове на чужд терен (първата среща беше спечелена от френския клуб с 1:0).

Двама от полицаите са с по-сериозни наранявания, а останалите шестима са леко ранени, информира АФП по данни на френските власти. Трима души са били арестувани за сблъсъците между фенове и униформени.

Според данните около 150 ултраси на Олимпик (Лион) са нападнали патрулка пред стадиона. Феновете са хвърляли камъни и други предмети по полицейския автомобил, който е потрошен.

Полицията във Франция очакваше мачът да бъде рисков заради присъствието на руските фенове. В Лион имаше засилено присъствие на униформени, но въпреки това се стигна до мелетата, като този път виновни изглежда са привържениците на домакините.

Заради инцидентите между ултраси и полиция се е стигнало до намесата на мобилни части на жандарменията, отбелязват френските медии. За справянето със ситуацията силите на реда са използвали сълзотворен газ, а униформените са били насовчани към горещите точки край стадиона от хеликоптер.